Radni posjet predstavnika Nacionalnog centra za procjenu kvalitete u zdravstvu u Poljskoj

Dana 30. siječnja 2018. godine u radnom posjetu Agenciji boravile su Halina Kutaj-Wasikowska, direktorica i Barbara Kutryba, savjetnica Nacionalnog centra za procjenu kvalitete u zdravstvu iz Poljske (eng. National Center for Quality Assessment in healthcare, NCQA).

Tom prilikom prezentiran je nacionalni model akreditacije zdravstvenih ustanova u Poljskoj, povijesni, organizacijski i razvojni aspekti te planirane aktivnosti za unapređenje kvalitete zdravstvene skrbi i sigurnosti pacijenata u bolnicama.

Posjet je rezultirao daljnjoj suradnji u cilju razmjene iskustva i znanja u području akreditacije i podizanju svijesti o važnosti praćenja i vrednovanja kvalitete skrbi i sigurnosti pacijenata.

Na slici s desna na lijevo dr. sc. Mirjana Huić, dr. med, pomoćnica ravnatelja, voditeljica Službe za razvoj, istraživanje i zdravstvene tehnologije Agencije, Nina Bončić Mijatović, dipl. iur., v.d. ravnatelja Agencije, Halina Kutaj-Wasikowska, direktorica i Barbara Kutryba, savjetnica Nacionalnog centra za procjenu kvalitete u zdravstvu iz Poljske te prof. dr. sc. Jasna Mesarić, pomoćnica ravnatelja, voditeljica Službe za kvalitetu i edukaciju Agencije

 

 


Kategorija: 
Općenito
Radionice, stručni sastanci, kongresi
Akreditacija
Kvaliteta


Najnovije vijesti

Rezultati audita u akutnim bolničkim zdravstvenim ustanovama

Dana 27. rujna 2018. godine, u Ministarstvu zdravstva, Agencija za kvalitetu i akreditaciju u...


SELFIE 2. nacionalna radionica

SELFIE 2. nacionalnA radionicA održat će se 29. listopada 2018....


Sustavi za kontinuirano mjerenje glukoze u realnom vremenu (rtCGM) i “flash” sustavi mjerenja...

Continuous glucose monitoring (CGM real-time) and flash glucose...