Sofosbuvir u liječenju bolesnika s kroničnim hepatitisom C (engl. Sofosbuvir for treating chronic hepatitis C ): Procjena zdravstvene tehnologije (engl. HTA), Broj 13/2015.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje zatražio je procjenu zdravstvene tehnologije: sofosbuvira(Sovaldi) zbog zaprimljenog prijedloga nositelja odobrenja za stavljanje na osnovnu listu lijekova Zavoda, a uzimajući u obzir terapiju kojom se bolesnici već danas liječe (lijekovi koji su stavljeni navažeće liste lijekova Zavoda) i novu terapiju (novoregistrirani peroralni lijekovi za HCV), s posebnim osvrtom na tip genotipa za koji bi određena terapija (inicijalna dvojna, trojna u nastavku ili nova interferon free) bila najučinkovitija i u kojoj fazi fibroze.

Temeljem zamolbe Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje zaprimljene putem pošte 12. veljače 2015. godine, Služba za razvoj, istraživanje i zdravstvene tehnologije pripremila je završni dokument navedene procjene te preuzima punu odgovornost za sadržaj i završni oblik.

 

Vrsta zdravstvene tehnologije: 
Lijekovi
Svrha zdravstvene tehnologije: 
Liječenje
Godina izdavanja:
Lipanj, 2015

Dokument: 
Kategorija: 
Hrvatska
Status: 
Završena